Duurzaam Doen

Naast onze projecten op het gebied van grondstoffenbeheer, energiebesparing en het opwekken van duurzame energie, zijn we als Avalon Advies ook zelf volop bezig met duurzaam werken wonen en leven. Niet alleen Duurzaam Denken maar ook Duurzaam Doen!

Zo hebben we in 2013 een groen dak aangelegd. Niet alleen prachtig om te zien, maar ook functioneel op het gebied van energiebesparing (koel in de zomer en warm in de winter) en de opvang en afkoppeling van regenwater. De hoosbuien in de zomer worden door het groendak opgevangen en gebufferd. Vervolgens loopt dit geleiding via een regenwateropvang en een grindbed gecontroleerd de tuin in.

In 2014 hebben het dak voorzien van een PV-installatie van 4.320 Wattpiek waardoor we volledig zelfvoorzienend kunnen zijn op het gebied van het opwekken van elektriciteit. De pannelen hebben een Oost-West opstelling (8 panelen aan de voorzijde van het huis en 8 panelen aan de achterzijde). Op deze manier maken we optimaal gebruik van de oriëntatie van de woning. We hebben inmiddels al ruim 25.000 kWh opgewekt!

In mei 2015 hebben we één van de bestaande auto's vervangen door een volledig elektrische Renault Zoë. Omdat veel van onze opdrachtgevers gemeenten zijn, kunnen we ook gebruik maken van de openbare laadpunten en snijdt het mes aan twee kanten. We hebben er al ruim 50.000 duurzame kilometers opzitten! Vanaf 2020 worden ook alle andere bedrijfswagens vervangen door electrische auto's. Op dit moment bestaat 80% van het wagenpark uit elektrische auto's.

snel contact

Contact met Avalon